Toiminta-ajatus

 

Haluamme tukea pelaajiemme liikunnallisen ja terveen elämäntavan rakentumista matkalla jokaisen yksilön parasta potentiaalia.

Haluamme tehdä harrastamisen helpoksi ja mahdolliseksi kaikille, niin kustannusten, kuljetusten kuin jaksamisen kannalta.

Sanomme tavoitteemme ääneen, koska tavoitteemme on kaikille yhteinen. Matka ja sen varrella saadut elämykset ja oppi on merkityksellisempää kuin yhden pelin tai turnauksen lopputulos.

Holstin Dynamon toiminta periaatteena on tehdä yhteistyötä lähialueen seurojen kanssa. Pelaajille pyritään luomaan paras mahdollinen oppimisprosessi ja halutessaan pelaajat jatkavat pelaamistaan ”emoseuran” väreissä niin pitkään kuin haluavat. Myös muut lajit ja harrastukset ovat pelaajillemme toivottuja. HoDy tuo siis motivoituneimmille pelaajille lisäharjoittelu- ja kehittymismahdollisuuden.

 

 

Mikä on Holstin Dynamo eli HoDy? 

 

Alkujaan HoDy oli täysin epävirallinen poikien perustama yhteisö Jyväskylän Holstissa. Maaliskuussa 2016 toiminta organisoitui siten, että liityimme Kampuksen Dynamon (KaDyn) juniorijalkapallojoukkueeksi. KaDy on 2010 – luvun johtava futsal-seura Suomessa. HoDyn pelaajat osallistuvat myös futsal -toimintaan.

Joukkueiden pelaajilla on myös muita seuroja, joiden toimintaan he osallistuvat aktiivisesti jalkapallossa. Holstin Dynamon on tarkoitus toimia siten, että kaikkien seurojen toiminta mahdollistuu. HoDyssa keskitytään jalkapalloon ja KaDyssa futsaliin. HoDyssa on tällä hetkellä pelaajia neljässä eri ikäluokassa (2008, 2009, 2010, 2011, 2012). 

 

 

Tavoitteet

 

Haluamme tarjota Keski-Suomen parhaat puitteet jalkapallon harrastamiselle ja kehittymiselle kohti omasta parasta potentiaalia. Haluamme olla Keski-Suomen paras joukkue mitataan sitä sitten pelaajien tai vanhempien tyytyväisyydellä, taidoilla, menestyksellä tai jollakin muulla sopivalla kriteerillä.

Tavoitteena on olla seura, joka on yhteisöllinen ja jokaisessa ikäluokassa on joukkue, joka on joukkuehengeltään ylivertainen ja liikunnallinen.

Olemme luova ja uusiutuva seuraorganisaatio, joka haluaa olla tekemässä parempaa suomalaista futiskulttuuria. Holstin Dynamo ei kilpaile harjoitteiden tai muiden tapahtumien määrällä, vaan laadulla.

 

Pelaajamäärä ja pelaajaksi pääseminen?

 

Pelaajamäärämme on rajattu pieneksi, jotta toimintaa pystytään tekemään yksilöt huomioivana valmennuksena sekä käytettävissä olevilla resursseilla.

Rajattu pelaajamäärä tuo myös turvallisuuden tunteen pelaajille, koska he ovat joka tilanteessa osa joukkuetta, koska tasojoukkueita ei muodosteta.

Joukkueeseen valitaan pelaajat harkinnan mukaan, kun on tilaa. Kriteerejämme ovat muun muassa seuraavat tekijät: aito halu päästä joukkueeseen mukaan, sitoutuminen joukkueen toimintaan ja arvoihin (myös vanhemman), innokkuus oppia pelaamaan jalkapalloa, halu kilpailla ja voittaa yhdessä muiden kanssa ja muut huomioon ottaen, liikunnalliset perustaidot ja pelaajakoodiston omaksuminen.

Mikäli olette kiinnostuneita liittymään toimintaamme, niin kannattaa kysyä pelaajatilanteestamme seuran vastuuvalmentajiltamme ja sopia mahdollisesta kokeilujaksosta joukkueissamme.

 

Mikä on HoDy –koodisto pelaajille? (soveltuvin osin myös meille vanhemmille)

 

  • kunnioita ja arvosta muita joukkueen jäseniä ja tue heitä tarvittaessa
  • joukkuehengen rakentaminen ilman jalustalle nostamisia
  • harjoituksissa ja peleissä tee aina parhaasi periksi antamatta
  • kunnioita ja arvosta peleissä vastustajia ja tuomaria
  • iloitse onnistumisista ja sure epäonnistumisia, kun siltä tuntuu
  • älä kuitenkaan elvistele eli älä ole ylimielinen
  • käyttäydy kohteliaasti muita kohtaan kentällä ja sen ulkopuolella
  • kun tulee riitoja, niin opi sopimaan ne
  • enemmän kuin suotavaa on, että pojilla on kaikenlaista harrasteita oli se sitten kalastus, kutominen, kuoro tai muu urheilu eli emme luo ahdasta polkua pelaajille

 

Kustannukset

 

Tavoitteenamme on mahdollistaa toiminta kaikille, jotka siihen haluavat osallistua.

Maksujen minimoimiseksi pelaajien vanhempien toivotaan omien mahdollisuuksien mukaan auttavan – tämän uskotaan ylläpitävän myös joukkueen yhtenäisyyttä. Toiminta järjestetään kuitenkin vapaasti ja niin että vanhemmille ei tule työleiriä eli jaetaan tehtäviä, niin että kenenkään roolista ei tule raskasta ja aikaa vievää tai liian sitovaa.